Sütik mosollyal:
A jó süti titka a szeretet és a megfelelő alapanyagok kiválasztása! Ezen az oldalon pár finom és gyönyörű süti receptek találhatóak meg.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A csokoládét a vajjal gőz felett olvasszuk fel. Tegyük félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjuk hozzá 15 dkg cukrot, és keverjük habosra. A fehérjéből kemény habot verünk. Adjuk a cukros tojássárgájához az olvasztott csokoládét, és keverjünk egyneművé. Ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és dolgozzuk össze. Forgassuk bele a tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tortaformában (26cm) tűpróbáig (kb. 35 perc) süssük.
Ha kész, langyosra hűtjük, majd félbevágjuk, megkenjük Nutellával, és vékonyan 2 banánt rászeletelünk. Rátesszük a tortalap másik felét. Elkészítjük a pudingport a maradék cukorral és a maradék csokoládét is a pudingba törjük. A maradék három banánt rászeljük a torta tetejére, majd megkenjük a csokis pudinggal (oldalát is), és megszorjuk a kókuszreszelékkel. Nyammm.....
A száraz és a nedves összetevőket külön összekeverjük, majd a nedves masszához fokozatosan hozzáadjuk kevergetés közben a száraz összetevőket. Csak fakanállal keverjük, ne robotgéppel. Ha a végén túl száraznak tűnik a massza, tejjel lehet higítani. Kivajazott, kilisztezett muffin-formákba töltjük. 25-30 percig sütjük 190 fokon.
Miután kiveszem a sütőből, azonnal meglocsolom minden muffin tetejét egy kis tejjel, ettől sokkal puhábbak és ízletesebbek lesznek. Ez minden muffinra érvényes ! Jó étvágyat hozzá !
Áztassuk be vízbe a burgonyapelyhet. Vágjuk apró kockákra a megtisztított vöröshagymát, majd serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg. Mérjük ki egy tálba a lisztet, és morzsoljuk össze a margarinnal. Adjuk hozzá a megduzzadt pelyhet, a kihűlt hagymát, és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (1 egész tojást tegyünk félre
a kenéshez). Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, és formáljuk téglalap alakúra, majd hajtogatassuk szimplán a tésztát, azaz nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra, 1 centiméter vastagra, a hosszabbik oldalát jelöljük be három egyenlő részre, majd az
egyik oldalt hajtsuk be a második jelölésig, és erre borítsuk rá a második oldalt. Így három réteg lesz egymás felett. Tegyük éjszakára hűtőbe.
Másnap lisztezett deszkán nyújtsuk ki újra ujjnyi vastagra, és hideg vízzel kenjük meg vékonyan. Újból végezzünk szimpla hajtogatást rajta, majd nyújtsuk ki másfél centiméter vastagra, és éles késsel kockázzuk be a tetejét. Lisztezett pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és rakjuk a tepsibe egymástól majdnem olyan távolságra, mint a pogácsa átmérője (kelesztés és sütés közben nőni fog a méretük). Kenjük meg a tetejét tojással. Ezután kelesszük 30 percig 25-30 fokon zárt ajtó mellett (nem letakarva), majd előmelegített sütőben süssük160 fokon 35-40 percig.
Áfonyás-kakaós-diós muffin Nyamm..
A vajat a cukorral krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is hozzáadjuk, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, a durvára tört diót és az aszalt áfonyát (ezt is felapríthatjuk kisebb darabokra).
A tésztát kiadagoljuk a papírral kibélelt muffinformába, és előmelegített sütőben 170 fokon (hőlégkeveréssel) 25-30 perc alatt megsütjük